Forget Password

請輸入與你的帳戶聯繫的電郵地址,我們會透過電郵向你發送重設密碼的連結。

Reset Password Email Sent

重設密碼連結已寄到 {{(this.loginUsername)}},請檢查您的信箱以重設您的密碼。

Create an account
請輸入您的名字
close
請輸入正確的電郵地址
密碼須至少 8個字元,包含數字和英文字母
請輸入相同的密碼
請輸入正確的電話號碼
請輸入正確生日日期,範例:31/01/1990
By creating an account, you agree to and .
Already have Minus+ member account?
Pitanium | Soothing Scrub 魔沙
Soothing Scrub
魔沙
LIVANA SAYS


咁既效果,邊有得唔鍾意姐?!

Pitanium 魔沙!無睇錯!佢係魔沙,唔係磨沙!磨沙唔係咁,都唔會用到皮膚咁嫩!

幾年黎,我地既磨沙產品一直都唔多,因為我本身唔係太鍾意呢樣野!不過以前有得去旅行,如果酒店 SPA 有好好既 Scrub 服務,我會做,因為睇落去 D 手手腳腳係會白滑好多!

受歡迎嘅磨沙,多數係因為樣靚 Packing 夠少女心,但用落好用嘅真係好少。

1) 太幼既磨沙,磨一下就會消失,純粹自我感覺良好。

2) 太粗,刮手,有機會磨到損左都唔知,不斷磨擦表皮會令皮膚愈黎愈粗糙!

另外,曾經用過一 D 磨砂放左好多護膚油係裏面,磨完好似好滑咁,但用多幾次發現只係 D 護膚油令你以為皮膚錯覺上滑左好多,但唔係真正嘅嫩滑!

仲有最困擾我嘅係近乎絕大部份磨砂產品,都係一個 Jar 裝住泥狀、gel 狀、油狀嘅磨沙產品,每次用嘅時候,都唔知點樣可以用得好 D,因為通常係沖涼時用,咁手又濕,又要去「了」佢,成樽野接觸到生水其實就已經會開始滋生細菌,對於呢一點我一直覺得好唔舒服,真係唔應該係咁,所以索性唔用,又有 D 會提供木匙比你,木就更加容易發霉!!

所以,呢個問題一定要解決!!而 Pitanium 魔沙係「乾」用嘅!除咗由頭到尾佢都係保持住乾爽嘅狀態之外,成件事同傳統磨沙都唔一樣😈

佢唔係泥狀嘅磨沙,佢真係一粒粒既小沙!我既用法係沖涼既時候,濕左身,再糝少少係身體,然後就可以開始按摩,當魔沙接觸到身體嘅水份,佢有一半會變成保濕油脂泡沫包住皮膚,而另外果一半就可以繼續慢慢按,發揮祛角質嘅功效!仲有一個懶 D 嘅用法,就係吱完 Body Wash係手,直接糝落Body Wash一齊用!再唔係,平時淨係想磨下對手,可以襯洗手時倒少少落掌心,再加水,滑晒!!而呢種滑係滋潤得黎乾爽,唔會覺得繃緊亦唔會有多餘嘅油脂係皮膚上面!

方法之外,就到手法!大家記住,磨沙真係唔係起勢用力磨先叫磨沙,呢個觀念一定要改,愈大力!皮膚就愈粗糙!力度要輕柔同慢磨先可以養到靚嘅皮膚出黎!

我記得我第一次用,我都有試下大大力磨隻手,都紅左😂 (大家記得:唔洗點磨嫁!) 正常糝係微濕嘅皮膚上,再加水輕輕按下,打幾次圈,洗走,就已經白滑一大截!絕對有個種係頂級 Spa 磨完沙個種白滑感,唔係用油扮出黎果種滑!

既然重點唔係磨,咁 D 粒粒究竟係乜?(🌱<又有佢份,無錯,係草)

係幾種唔同既草本合物,有🌱,有大米等等!一遇水就會慢慢溶化做一層會軟化老化角質既油泡,一方面係要分解老左暗啞左同埋粗糙既皮膚,二黎係會滋潤、保濕同埋抗氧化!(之後可以用番 Body Lotion 效果會 Keep 得再耐 D!)

平時磨完沙,會乾會紅,有時仲會痕!用魔沙唔會發生呢件事,皮膚相反仲會細緻 D!原因係為袪角質既過程入面唔再有”磨”呢個咁狠既動作!如果真係要磨,其實砂糖都做到同一個功效,只係會 Overpeel,同埋會傷皮膚,🙈傳統既概念,要做到 Peeling,某程度上都會對表層皮膚既破壞性,試諗下,當表皮不停被磨不停重覆受傷只會變得愈黎厚同粗糙!而魔沙,唔單止唔破壞,仲會令有問題既皮膚好起來!

我鍾意佢,唔單止係因為用完會有白滑左既 Peeling 效果,而係可以令本身有敏感、有炎症、有問題既皮膚都可以比佢還原得到!

我一個月前將佢寄左比一位生完 BB 幾個月既星級用家!有發現!

呢位女士自小就有輕微「毛囊角化症」,雖然輕微到唔會有紅點同埋搽下 Lotion 都可以控制到,但係生完 BB 之後就嚴重左,大腿內側同埋手臂位置粗左,有間歇性出濕疹同埋毛囊閉塞問題!收到魔沙之後咁用!將魔沙加入 Body Wash (聽佢講佢係用 Seba) 入面,照舊咁沖涼,係有角質化既問題皮膚上面輕輕打圈,連續一個星期!有問題既皮膚滑番,無再痕無再鞋手,唔會間唔鐘有粒粒出現!好番之後就一星期 Keep 住用 2-3次!

好既做突,唔好既無晒!Calming、Soothing 同時分解老化角質真係好好!做到晒我要既野!仲做得好好!用個時都唔會有”界”皮膚既 Hard Feeling!佢係主要既天然草本味道,溶化左之後會釋放草本油脂,會少少🌱咪!咁點會唔鍾意姐,同埋記得,草本產品用完之後閂番好個蓋,唔好入水會 Keep 得靚仔 D!



{{ estimateDate(viewVariant.cut_off_date, viewVariant.estimate) }}
- {{poSelectedQty}} +
每 {{plan.subscription_inteval_in_month}}個月自動更新
每期加送 SUB GIFT
買 {{item.qty}} 件或以上, 每件 ${{ (viewVariant.price - item.price) | formatPrice}}
SHARE WITH FRIENDS

Bring it together.




 

WHY ARE WE SELLING THIS
 
 

Pitanium 魔沙 以新技術打造新的護膚概念。魔沙以法國最新草本冷搾技術將多種草本的精華如大米、麻系植物等成份抽取並壓縮,然後混合並抽乾,製造出獨一無二的袪角質神器。


傳統磨沙產品以”磨”的方式進行袪角質,而”磨”的過程對皮膚有傷害性是必然的,同時又會引起 Over-Peel 的問題,令皮膚乾澀及敏感。而 Pitanium 魔沙 只需要混合清水或洗澡時混合品質佳的沐浴露,魔沙便會慢慢溶化為有極強的鎮靜因子精華,同時亦會分解使用部位的老化角質,令部位強效亮膚、軟滑。


而亦因為 Pitanium 魔沙 以”分解”及”鎮靜”為護膚概念,不傷皮膚同時可以改善不同皮膚問題,如毛囊閉塞、敏感、濕疹等等亦會得到大大的舒緩。



 




 

DESCRIPTION
 
 

#魔沙 #分解角質 #麻 #超鎮靜 #即時亮白 #速效滋養 #即滑 #無傷害 #抗老化 #補濕 #解決皮膚問題 #即時效果 #敏感肌大愛


獨一無二的形態,呈現獨有優美效果

傳統袪角質產品以磨沙為主,而磨沙都是以液狀形態混合粗粒或幼粒,粗粒對皮膚會過分傷害,而幼粒亦達不到理想效果。Pitanium 魔沙是乾性顆粒狀,當遇上水或是混合沐浴露時會溶化並滲入皮膚,分解老化角質並滋潤年輕角質,擁有即時效果而過程中以分解避免了傷害皮膚的過程。


全草本壓縮精華,溫柔同時具有高滲透性

以多種名貴草本為根基,包括麻系植物、大米精華,以法國冷榨技術抽取、壓縮、抽乾,一方面溶化後壓縮的草本顆粒會大量釋放含有高價值的護膚、鎮靜精華,另一方面快速滲透表皮作老化角質分解,令皮膚的質感既亮度即時提升。


超鎮靜特質,愈敏感愈愛

傳統袪角質的運作方式都以不同硬性粒子將角質磨去,對皮膚有長久的傷害,長時間使用容易引起敏感及缺水問題,而大部份的硬性粒子亦是以塑膠製造,破壞生態。而 Pitanium 魔沙 是獨一無二的分解式袪角質產品,而且只分解老化角質,恰到好處並有即時效果。


非凡的滲入性,即時的顯注效果

Pitanium 魔沙 因非凡的滲入性及超高密度的冷搾濃縮草本精華令效果來的更快,甚至乎使用後即時令皮膚質感和觀感有即時的大改善,同時滋潤滑化皮膚,令身體皮膚幼嫩無比、細緻、亮白、充滿水份而且有彈性,並有效地舒緩多種皮膚問題,如皮膚敏感、濕疹、老化等等。


純天然攝取,壓縮最完美成份

Pitanium 魔沙以冷搾麻系植物油🌱為主幹成份,再混合多種草本精華而合成的天然壓縮顆粒,使用時對身體無化學物滲入。使用時散發著頂級麻系植物的香味,無論是使用過程、使用後 Pitanium 魔沙都會令用家充滿享受的情況下達到完美效果



 




 

HOW TO USE
 
 

取適量於手心,混合水或沐浴露,並使用於保養部位及問題皮膚上,輕輕打圈並以清水洗走。


*切忌以猛力按壓皮膚,猛力按壓並不會帶來更佳效果*
**雖然麻系攝取精華是一種安全的天然健康食品,但也建議16歲以下人士、孕婦、喂養母乳中婦女和使用長期藥物如血壓藥等人士在尋求醫生意見後才使用。








 

COMPOSITION
 
 

獨有法國草本冷搾技術

獨有法國精華壓縮抽乾技術

含有大量脂肪酸、葵花籽油、稻米粉


Volume 50ml
Made in France

 




Recently Viewed

Ready to subscribe?

選好產品,固定日子自動送到。
讓您無憂無慮,更有效地提高您的生活。

Service Conditions:

  1. 本計劃須至少連續訂購兩期,預設 {{getFirstSubscriptionPlan.subscription_inteval_in_month}}個月為一期 (購買後可更改續購週期)。
  2. 如有加購 Subscription Offer 產品將會連同本計劃每期自動續購 (購買後可更改下期組合)。
  3. 本計劃將會自動續期 (即自動轉帳續購訂單產品),直到 Unsubscribe 為止。如有需要,可於第 2次或之後的自動續期前 3天,到帳戶中 Unsubscribe 訂購項目。
  4. 每次發貨將會運送產品到客戶預設地址。如有需要,可於下期發貨前 3日於帳戶中更改當次運送地址。
  5. Subscription Code 只限首張 Subscription 訂單使用,自動續期訂單將不會享有 Subscription Code 之折扣。

了解更多

選擇運送國家/地區