Forget Password

請輸入與你的帳戶聯繫的電郵地址,我們會透過電郵向你發送重設密碼的連結。

Reset Password Email Sent

重設密碼連結已寄到 {{(this.loginUsername)}},請檢查您的信箱以重設您的密碼。

Create an account
請輸入您的名字
close
請輸入正確的電郵地址
密碼須至少 8個字元,包含數字和英文字母
請輸入相同的密碼
請輸入正確的電話號碼
請輸入正確生日日期,範例:31/01/1990
By creating an account, you agree to and .
Already have Minus+ member account?
Pitanium | Powdered Restoring Balm 鎖水佬
Powdered Restoring Balm
鎖水佬
LIVANA SAYS


點算好,今日要推出既係一隻 Cream Killer🙈

我知,我真係知,我知 Pitanium 已經有 2隻 Cream,一隻係微米(Treatment Care),另一隻係微軟(🌱Skincare),當日拎住法國寄黎既鎖水佬第一個 Version 既時候,我真係有諗過,出定唔出好?

一位幫手試用既朋友話:“出!一定要出!呢個 Texture 無得輸!”

搽係手既 Texture 無得輸,用係塊面度更加無得輸!我只能夠話,如果愈唔鍾意用傳統面霜既用家(因為重、因為油),對 Pitanium 鎖水佬就愈放唔到手!

我叫佢做 Cream Killer,係真嫁!以前既護膚專家都係話,要用 Toner 平衡番皮膚,之後用精華比營養,再用面霜鎖住水份同埋營養!換句話說,一開始比水份(Toner),之後水+油(精華),最後係油(面霜),但偏偏我就係最唔鍾意有層油係皮膚出面痴頭髮同埋令到成塊面油笠笠。

一打開鎖水佬,接近 Balm 狀,但唔係實的的個種,一搽上手,即溶即吸收,我第一次用黎搽面,我可以話呢個吸收既速度係快到直頭覺得係融入左皮膚入面,係有種衝動再搽,睇下係唔係再吸、再搽再吸,我最高紀錄試過搽左七層,吸晒!不過純粹衝動姐!真係用既話,一層夠晒!

我會用「絲質」黎形容,一吸收左,佢會令皮膚有一種 Matt Matt 地既絲滑,塊面仲係乾身!!!唔會有任何搽完 Cream之後個種留係皮膚表面既重量!仲油到痴頭髮?無 D 咁既事!

就係因為佢一 D 都唔油,我曾經誤會過佢,質疑過佢會唔會係皮膚唔夠鎖水,點知相反佢係超級補水,超級鎖水!!而特別係呢幾個星期天氣熱到呢個地步,皮膚無乾過,同時又無郁 D就出油!全日都好舒服好乾身!!四個字形容:以柔制油!!!

Pitanium 鎖水佬要將一件事做到最好,最重要個樣!就係鎖水!!不過 2021唔再係皮膚表面用油份黎鎖水,而係吸收入皮膚,係皮膚細胞既層面度做鎖水,要每一粒皮膚細胞全日鎖實 D 水!

我敢講,呢一刻係街唔會搵到近似既 Texture、同時又可以咁全日鎖水、控油、無重量既鎖水產品(遲 D 應該有)!因為佢係法國 2021 既最新產物,用左最新既 Delivery System,令皮膚諗都唔諗就融入左皮膚!法國霧化影子技術!!

呢個真係要講下,研發團隊用左好多種天然草本原料提鍊左最接近生成皮脂膜同埋皮膚細胞元素既複合成份,將佢地霧化到極輕極小既分子,而呢一種極小分子,當皮膚一遇到,就會自然吸收黎進行皮膚細胞同埋皮脂膜修復,即係回復番皮膚細胞自身既鎖水本能!可以好好地鎖緊水份,而長期夠水既皮膚唔會出乾紋、出油、溶妝、氧化。

如果講吸收既速度,Pitanium 鎖水佬應該快過我地以前見過既所有 Toner、Serum、Cream,做到即搽即吸即鎖水係有原因!皮膚細胞去到廿幾歲既時候,同身體一樣會退化,而本身用黎鎖水既因子都會逐步減少,令到細胞唔再鎖水!有一樣野一定要知,身體其實係絕大多數既情況之下都係夠水份供應比皮膚細胞,只係細胞留唔住水份!而鎖水佬就係將鎖水成份帶入皮膚,進行強化,傳統 Cream 用油做表皮層既鎖水,鎖水佬做既係細胞級既鎖水修復!做突晒!

傳統封閉式油脂鎖水嘅方法就係用黎做鎖水同埋滋養,已經唔入流!!滲入式嘅細胞鎖水法比傳統既更加細緻,無重量。叫得 Cream Killer,講得係做突晒!當然唔係咁簡單!係個妝!無論素顏定係化妝,用完唔會好似傳統 Cream 咁影響個妝,同時又會比到皮膚一種全日有絲絨 Texture 觀感!長期好似好幼嫩好啞緻咁!!



{{ estimateDate(viewVariant.cut_off_date, viewVariant.estimate) }}
- {{poSelectedQty}} +
每 {{plan.subscription_inteval_in_month}}個月自動更新
每期加送 SUB GIFT
買 {{item.qty}} 件或以上, 每件 ${{ (viewVariant.price - item.price) | formatPrice}}
SHARE WITH FRIENDS

Bring it together.




 

WHY ARE WE SELLING THIS
 
 

女性的皮膚廿五歲後的自生能力開始減慢,吸收水份及鎖水因子的生成能力亦都到逐步減少,而水份的減少是引起絕大部份皮膚問題的主要原因,如皺紋、色素、過敏、缺水、老化等,所以面霜是護膚程序裡不可或缺的一環,用處是以表皮層油份作鎖水,保持皮膚的水份。


傳統面霜以不同的油成份混合滋養成份,引起多種普遍的問題:

1. 油膩感過重,同時增加用家使用後的黏感

2. 因針對表皮層,鎖水運作只停留於表皮層

3. 劣質面霜使用後油份過重而令妝物分離、反光

4. 皮膚難以吸收油份因子,效率過低


Pitanium 鎖水佬以 2021法國最新的法國霧化影子技術,將草本精華霧化至極之輕薄的狀態,加入獨有的複合技術,複合成細胞鎖水因子的修復原料,令皮膚主動吸收同時即時用作細胞修復,填補因年齡漸大的而減慢生成的鎖水能力。


同時 Pitanium 鎖水佬擁有前所未有的絲質質感,塗抹於皮膚上並不會出現任何厚重感、油膩感、妝物分離問題,極速吸收同時將皮膚優化到極幼嫩啞緻質感。



 




 

DESCRIPTION
 
 

#鎖水佬 #不一樣的面霜 #絲質的balm #不怕寒冬 #不怕冷氣 #超輕超薄 #極速吸收 #細胞在鎖水 #法國霧化影子技術 #無油光 #無厚重 #不油膩 #不浮妝 #皮膚極幼嫩啞緻 #不怕寒冬 #不怕冷氣


不油膩不厚重,獨一無二啞緻質感

Pitanium 鎖水佬 反傳統地以超幼滑的膏狀取代傳統霜狀面霜,同時又以滲入細胞修復鎖水機能的方式取代傳統面霜以封閉式油脂鎖水,一方面大大增加鎖水效能,另一方面解決了傳統面霜給用家的油膩感及厚重感,更賦予皮膚極自然的啞緻質感。


深入的細胞層面,新一代鎖水王者

Pitanium 鎖水佬 雖然極輕極薄,但鎖水力非同凡響,法國的研發團隊將多種天然草本精華複合成細胞鎖出的修復元素,吸收後快速恢復細胞的鎖水機能,令用家的皮膚在寒冷、乾燥的環境下都可以全日保持在高水份含量的極佳狀態。


法國霧化影子技術,秒速吸收

Pitanium 鎖水佬 使用了法國霧化影子技術,將成份霧化,比起傳統液化的面膜幼嫩多倍,混合影子技術,複合成細胞的生成元素,為皮膚提供了完美零排斥的修復給鎖水原料,更帶來前所未有的皮膚吸收效率,接觸皮膚後即時融化,即時運作。


不再妝物分離,只為妝容提供水份

傳統的面霜因油脂的成份令妝物分離,而且跟皮膚的黏貼度不足,而鎖水佬除了完全解決妝物分離的問題之外,Pitanium 鎖水佬 的低油份,高水份特性,給予皮膚一個保持妝物黏貼度的最佳環境,而且極高的穩定性。



 




 

HOW TO USE
 
 

1. 於使用爽膚及精華產品後,在臉上均勻塗抹,以恢復缺水細胞的鎖水能力。

2. 輕按直至吸收,每天早晚使用作為護膚程序的一部分。








 

COMPOSITION
 
 

Pitanium 獨有雙活性複合成份:


Heathskin 生物誘導活性成份: 

可以恢復皮膚促進表皮更新的能力。它刺激皮膚分化過程。它改善了皮膚更生,正確導入產品,可於 4天內將皮膚更生週期加快一倍。


Phytosqualan 自生鎖水恢復活性成份: 

是人體皮膚的皮脂及水脂膜的自生元素,注入活性成份能快速恢復皮膚細胞的自身儲水能力。


向日葵籽油、星芒杉藻萃取、甘油、角鯊烷、蜂蠟


Volume: 10ml, 50ml

Made in France



 




Recently Viewed

Ready to subscribe?

選好產品,固定日子自動送到。
讓您無憂無慮,更有效地提高您的生活。

Service Conditions:

  1. 本計劃須至少連續訂購兩期,預設 {{getFirstSubscriptionPlan.subscription_inteval_in_month}}個月為一期 (購買後可更改續購週期)。
  2. 如有加購 Subscription Offer 產品將會連同本計劃每期自動續購 (購買後可更改下期組合)。
  3. 本計劃將會自動續期 (即自動轉帳續購訂單產品),直到 Unsubscribe 為止。如有需要,可於第 2次或之後的自動續期前 3天,到帳戶中 Unsubscribe 訂購項目。
  4. 每次發貨將會運送產品到客戶預設地址。如有需要,可於下期發貨前 3日於帳戶中更改當次運送地址。
  5. Subscription Code 只限首張 Subscription 訂單使用,自動續期訂單將不會享有 Subscription Code 之折扣。

了解更多

選擇運送國家/地區