Forget Password

請輸入與你的帳戶聯繫的電郵地址,我們會透過電郵向你發送重設密碼的連結。

Reset Password Email Sent

重設密碼連結已寄到 {{(this.loginUsername)}},請檢查您的信箱以重設您的密碼。

Create an account
請輸入您的名字
close
請輸入正確的電郵地址
密碼須至少 8個字元,包含數字和英文字母
請輸入相同的密碼
請輸入正確的電話號碼
請輸入正確生日日期,範例:31/01/1990
By creating an account, you agree to and .
Already have Minus+ member account?
Pitanium | Build It Up Hair Mask  駁髮大師
Build It Up Hair Mask
駁髮大師
LIVANA SAYS


洗完頭,搽係爛髮到,用毛巾或者浴帽包住,敷 15分鍾,過水洗走!如果係好爛好爛,好似我”爛到嬲”個一種,一星期 3次去到盡既話!兩個星期之內會 Feel 到好幼好”削”既爛髮會有番重量,感覺太好!

我無意中發現自己幾年都留唔長把頭髮,同埋成日剪頭髮話要剪齊 D,點解最後都係咁碎架呢?一碎個頭就無晒造型好唔 Fashion😭 我歸納左 2個原因:一係成日斷,二係斷完爛完,髮型師一定會話要剪哂佢。

我個髮型師話:只要電或者漂過 2次,基本上堆頭髮已經會爛晒,要 Keep 住呢堆頭髮唔斷,每星期都要黎焗油,但係要 Keep 住先得,唔係好快還原!

我:點解要個個星期焗油,有冇 D 係 Long Lasting D?

髮型師:頭髮爛係因為電漂染都係透過破壞頭髮結構黎做到效果,當頭髮結構破壞左就會愈黎愈爛,好難修復,用幾靚既焗油 D 營養都會鎖唔住走番出黎!

我:哦!即係預左要還先可以電染漂😒

上個月剪頭髮(3年後✌🏻),髮型師話:你 D 頭髮斷少左好多喎!

我知呀😂😂多謝潤髮哥同埋駁髮大師!其實我一年內漂左 3次,補染左唔記得幾多次,唔洗還😂!

潤髮哥似係頭髮既 Supplement,一半係髮尾油、一半係保護同埋修復頭髮,平時洗完頭搽完就可以吹頭,潤髮哥會留係頭髮持續咁修補頭髮同埋毛鱗片!

駁髮大師就係頭髮結構重建既 Treatment!15分鐘已經可以完全滲晒入頭髮,令到頭髮強壯,順番滑番,強壯係好緊要,代表住有彈性!第一次用完,一過水洗走後,我最 Impressed 既係本身爛到好似完全無彈力既頭髮,過完水好似注入左水份咁,粗度同彈性都有一個好明顯既分別,唔再係一餅野,好幼同脆弱,而係一束束好易就梳得到而有回彈力唔易斷既頭髮!

我上年搵呢條 Formula 搵到去比利時,除左用左好多既滋潤同埋補濕成份外,佢有一樣神奇配方會即時令到條頭髮好硬淨!令到我覺得我一定要帶佢番黎!

簡單 D 去形容!髮幹分左好多層,最深層係一堆細胞,由一種有”硫”既氨基酸組成,而氨基酸同氨基酸之間就係由”硫”去連接住,支撐住頭髮既粗度,愈緊密既細胞組織頭髮就愈粗壯愈健康同有彈力,當用過任何化學劑漂染過頭髮,頭髮既氨基酸結構就會受到破壞而鬆散,頭髮就變得好脆弱,一扯就斷 (無左個可塑性,染髮好快甩色,同埋平時想夾直夾曲都 Hold 唔住個型😡)

而頭髮表層既毛鱗片,就係由角質蛋白 Keratin 組成,角質蛋白係由 18個碳組成,令到毛鱗片可以一層痴住一層,頭髮睇落會順滑同有光澤,染燙之後中間既連結會受到破壞,毛鱗片就會一層層咁脫落,變得極粗糙同好 Kick 好 Kick!

頭髮養好左就係養好左,唔會過一個星期就還原!頭髮會留得長!呢個就係駁髮大師功架!佢加入左好高滲透既精胺酸同埋氨基酸,仲加入左 18個碳既元素,一邊可以好快咁帶到唔同既保濕同埋修復精華入去每一條頭髮既骨幹,另一邊會即時加強左每一個頭髮氨基酸既連接,可以話係互相捉實,呢個好重要,提高返每條頭髮既柔軟度同延伸性,好似人咁,D 筋夠軟就無咁易受傷咁易斷!

用完之後唔單止好似平時焗完油咁,光滑左少左開叉,而係揸係手會感覺一束束既頭髮軟身左,但係有彈性有重量,比返個柔軟度佢唔會脆卜卜咁易碎同爛,絕對會經得起正常洗頭、同埋梳頭!用 2-3次爛髮問題會明顯改善!

記得,如果可以既話一定要用熱毛巾包住敷,或者可以帶浴帽!

正常既用法就係洗完頭,我會 Skip 左養髮蛋白直接用駁髮大師,包住個頭,可以既話就 Stay 係 Shower,熱力同蒸氣會幫助吸收,同時可以係 Shower 做下磨沙、敷下脂黏土、刷下牙咁,15分鐘好快就過去,之後就可以沖水同沖涼,一次過搞掂!

有時如果我唔想係浴室搞咁耐我會用另一個方法,就係沖涼前淋濕左個頭,抹返乾佢唔好滴水,之後就直接敷駁髮大師同包頭,呢個方法可以自由活動,做其他野又得,再唔係去浸浴又得,15分鐘之後就好似平時咁用洗頭水洗頭搽護髮素!呢個方法會慳左少少時間,效果一樣咁好!



{{ estimateDate(viewVariant.cut_off_date, viewVariant.estimate) }}
- {{poSelectedQty}} +
每 {{plan.subscription_inteval_in_month}}個月自動更新
每期加送 SUB GIFT
買 {{item.qty}} 件或以上, 每件 ${{ (viewVariant.price - item.price) | formatPrice}}
SHARE WITH FRIENDS

Bring it together.




 

WHY ARE WE SELLING THIS
 
 

陽光、氧化、海水、漂髮、燙髮、染髮和熱定型,都會將頭髮上的毛鱗片打開及嚴重破壞,當毛鱗片被打開過後,頭髮會遭到結構性的破壞,變得乾旱、毛躁、脆弱及缺乏彈性,更會不停流失髮幹養份,久而久之引發嚴重的斷髮問題!


Pitanium 駁髮大師是斷髮剋星,以大量天然而濃郁的補充及修復精華成份配合 18種碳及硫元素組成,組成獨有修復頭髮複合配方,可以在短時間內將頭髮細胞互相拉緊強化,使拉扯頭髮時亦不易折斷,同時獨有高滲透成份會快速滲透到髮幹及毛鱗片為頭髮進行內外層的修復工程,將頭髮回復到受損前的狀態,消除斷髮、毛躁、不鎖色、沒光澤及彈性問題!Pitanium 駁髮大師,比傳統護髮產品更有效,而且 100%不留痕跡,零積累零殘留的成份特性令用家護髮同時,可以保持頭皮及頭髮健康,不堵塞毛囊,不停留頭髮表面!







 

DESCRIPTION

 
 


#爛髮之王 #斷髮修理師 #15分鐘極速修補 #頭髮點會留唔長 


消滅斷髮問題,還原內部結構

傳統的護髮產品可以滋潤頭髮,但只有短暫效果,必須長期重複使用,因為受傷的頭髮結構很難鎖住養份,而且傳統護髮產品未必能夠深入髮幹,所以只能為頭髮提供短期滋潤效果。而Pitanium 駁髮大師使用了硫元素將頭髮組織之間的氨基酸連結在一起,大大增加了頭髮的結構強度,使用產品後即使拉扯頭髮亦不易折斷。


高效滲透陽離子,回復光澤去負電

頭髮表面是由約 7層的毛鱗片組成,毛鱗片就是一層層由 18種碳元素組成的鱗片,當頭髮被氧化、海水、漂髮、燙髮、染髮等傷害後,毛鱗片便會一片片地脫落,令頭髮粗糙不光滑,易互相打結而且很脆弱。Pitanium 駁髮大師反傳統地加入了 18種碳元素的陽離子,一方面中和負電,一方面補充 18種碳的成份,進行髮幹的內部強化工程。


終極修補配方,15分鐘由內到外飽滿髮絲

Pitanium 駁髮大師使用後將不只會令頭髮有滋潤感,而是一種與別不同的飽滿感!我們把超過 10種從植物攝取大量天然而濃郁的補充及修復精華成份(玉米、白芒花、海藻、大豆蛋白、小麥蛋白等),配合 18種碳及硫元素組成 Pitanium 獨有修復頭髮複合配方,能於短時間內加強頭髮飽滿感之外,能持久令頭髮回復光澤與不再脆弱。


100%不留痕跡,零積累零殘留

傳統護髮產品大部份使用了令頭髮順滑但會積累及傷害頭皮的成份,令用家感覺頭髮狀態改善但卻引致脫髮及敏感問題。Pitanium 駁髮大師使用了頂級高端而且不殘留不積累的方式真正修補頭髮結構及健康,效果快速顯著,但不會傷害頭皮狀態或引起任何不適,是解決斷髮及髮質問題的最直接有效方法。


重建易脆髮幹回彈力,增加造型可塑性

髮幹內層最柔軟的部份,是由不同的細胞密度排列組成,愈緊密髮幹愈粗壯,愈鬆散則愈幼細。鬆散的細胞組織擁有較低的柔軟度及延伸力,令髮幹變得脆弱易斷,駁髮大師除了為髮幹注入各種營養素外,更加入了精胺酸胺基酸使它可以極高效滲透到頭髮內層結構,令內層細胞變得緊密以及強而力,即使配合各種造型均有無比塑造性,不會一碰即碎。







 

HOW TO USE

 
 

方法1:

1. 於洗髮後,將頭髮抹乾至不滴水的程度,於濕髮上均勻塗上駁髮大師

2. 用熱毛巾包覆頭髮 15-30分鐘後,依照平日洗頭護髮程序(可利用浴室的餘溫及蒸氣令產品加快被吸收)



方法2:

1. 於洗髮前,使用清水淋濕頭髮,然後抹乾至不滴水的程度,均勻塗抺駁髮大師於頭髮上

2. 用熱毛巾包覆頭髮 15-30分鐘後,依照平日洗頭護髮程序(期間可進行浸浴,讓產品加快被吸收)

**建議 1星期使用 2-3次**







 

COMPOSITION

 
 
主要成份 :

玉米醣萃取精華:可以加強鎖住毛髮水份避免流失。

荷荷芭油:最高等級的油脂滋潤頭髮內外,令髮絲結構飽滿。

加熱白芒花籽油:大大增強毛髮韌性。

棕櫚油萃取的脂肪醇:滋養毛髮同時令毛髮處於柔順狀態。

海藻攝取精華:持續為頭髮注入水份,增強儲水力。

添加保濕性甘油:使用後持續有保濕效果。

大豆蛋白:令髮幹維持狀態的高滲透營養。

小麥蛋白:加強毛髮柔軟度同時不易折斷。

精胺酸胺基酸:加強髮幹細胞緊密度,增強髮絲活動塑性及彈性。


*本產品不含 Paraben、Ammonia、矽酮、雌激素、DEA 及乙醛、抗組織胺、廉價礦物油、及沒有進行動物實驗。


Volume 50ml
Made in Korea



 





Recently Viewed

Ready to subscribe?

選好產品,固定日子自動送到。
讓您無憂無慮,更有效地提高您的生活。

Service Conditions:

  1. 本計劃須至少連續訂購兩期,預設 {{getFirstSubscriptionPlan.subscription_inteval_in_month}}個月為一期 (購買後可更改續購週期)。
  2. 如有加購 Subscription Offer 產品將會連同本計劃每期自動續購 (購買後可更改下期組合)。
  3. 本計劃將會自動續期 (即自動轉帳續購訂單產品),直到 Unsubscribe 為止。如有需要,可於第 2次或之後的自動續期前 3天,到帳戶中 Unsubscribe 訂購項目。
  4. 每次發貨將會運送產品到客戶預設地址。如有需要,可於下期發貨前 3日於帳戶中更改當次運送地址。
  5. Subscription Code 只限首張 Subscription 訂單使用,自動續期訂單將不會享有 Subscription Code 之折扣。

了解更多

選擇運送國家/地區